Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Tyrell Malacia heeft flinke streep voor op Owen Wijndal’

Tyrell Malaca kan terugkijken op een prima seizoen bij Feyenoord en hoopt door te groeien tot een vaste waarde in Oranje. De analisten van Studio Voetbal zijn onder de indruk van hem. Ze vinden hem dan ook verder dan AZ-back Owen Wijndal.

Aan tafel bij Studio Voetbal laat Ibrahim Affelay weten dat de linksback geen prettige tegenstander is. “Malacia is een pitbull, daar speel je niet graag tegen.” Ook Rafael van der Vaart steekt de loftrompet. “Hij is zo scherp, dat is ongelooflijk. Ik kan mij niet herinneren dat we in Nederland een linksback hebben gehad die zo scherp tackelt.” Arno Vermeulen denkt zelfs dat Malacia momenteel de beste linksback is voor Oranje. “Hij is heel erg zelfkritisch en het is een joch dat heel veel lerend vermogen heeft. Die kun je als trainer dingen aanreiken waar hij wat mee wil doen. Hij heeft echt wel de sprint gewonnen tussen een aantal potentiële linksbacks bij het Nederlands elftal.”

Vermeulen plaatst wel een kleine kanttekening ten opzichte van concurrent Wijndal. “Hij is verdedigend feller dan Wijndal, al heeft die wel weer negen assists dit seizoen.” De assists zijn volgens Affelay van ondergeschikt belang. “Hij redt zichzelf in z’n eentje verdedigend gezien. En daarmee heeft hij een flinke streep voor op Wijndal.” Desondanks ziet de voormalig PSV-speler nog wel een verbeterpunt bij de linksachter van Feyenoord. “Af en toe maakt hij toch te veel keuzes met 200 kilometer per uur. Blijf wat rustiger en speel wat simpeler. Dan kan deze jongen echt nog een stap maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.