Voetbal4u.com

Vaclav Cerny doet aangifte tegen ‘supporter’ na klap

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Twente-speler Vaclav Cerny heeft bij de politie aangifte gedaan nadat hij afgelopen weekend een klap kreeg van een supporter van de tegenpartij. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden. De man is al aangehouden.

Tegenover het Algemeen Dagblad liet ook VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko zich ook al boos uit over het supportersgeweld. “Stel dat de Heracles-supporter met z’n klap het oog van Cerny had geraakt. Dan houdt hij daar misschien wel blijvende gezichtsschade aan over of verliest een oog. In mijn optiek is dit gewoon een zware mishandeling, een aanslag op de gezondheid van een speler.”

De voorzitter van de spelersvakbond ziet dat de sfeer veel grimmiger is geworden na de corona-periode. “Fans konden twee jaar niet op de tribune zitten, ze reageren nu extra. Alle emoties komen los, alle energie moet eruit. De sfeer is veel agressiever geworden. Dat is op zich niet verkeerd, maar het moet wel binnen de grenzen blijven.” Levchenko is dan ook van mening dat er veel harder ingegrepen moet worden. “Je kunt dit niet loslaten en je ogen sluiten. Daarom moeten clubs en de KNVB nu hun verantwoordelijk pakken om spelers beter te beschermen én ze moeten hard ingrijpen. Wat de straf moet zijn? Dat is aan hun. Maar ik denk sowieso dat deze supporter een paar jaar geen stadion in mag.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *