Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong na de zomer ploeggenoot van Erling Haaland’

Het zou goed kunnen dat Frenkie de Jong na de zomer geen speler meer is van FC Barcelona. De club kan wel wat geld gebruiken en barst van de middenvelders in de selectie.

Sergio Busquets, Gavi, Pedri, noem ze allemaal maar op. En dat betekent dat De Jong, die een pittige marktwaarde (zeventig miljoen euro) vertegenwoordigt, verkocht zou kunnen worden. Volgens het medium El Nacional speelt voorzitter Joan Laporta in ieder geval met dat idee, ondanks dat oefenmeester Xavi Hernández zijn Nederlandse spelmaker niet kwijt wil…

De hierboven genoemde bron noemt ook een mogelijke bestemming, want coach Josep Guardiola van Manchester City zou De Jong maar wat graag in willen lijven. Erling Haaland van Borussia Dortmund geniet naar verluidt topprioriteit in het Etihad Stadium, maar volgens El Nacional komt de oud-Ajacied daarna. Het medium noemt een transferbedrag van zeventig miljoen, conform de waarde van de Oranje-international.

De vader van Frenkie, John de Jong, liet een half jaartje geleden weten: “Uiteraard weet ik dat Barcelona geld nodig heeft en een geweldig bod op Frenkie zou kunnen helpen. Maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Hoewel, de vijf Europese topclubs hebben allemaal gebeld.” City-stadsgenoot Manchester United werd toen genoemd als mogelijke bestemming: “Daar is het vaak kloteweer. Natuurlijk gaat het om voetbal, maar het speelt wel mee.” The Citizens waren overigens óók in de markt voor De Jong toen die nog bij Ajax voetbalde, maar toen verkoos de middenvelder het Camp Nou boven het Etihad Stadium.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.