Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dit Nederlands elftal is kansrijk op het WK in Qatar’

Het Nederlands elftal verraste vrijdag door Belgie met 1-4 opzij te zetten in de Nations League. De Vlaamse verslaggever Peter Vandenbempt zag Oranje een goede pot spelen, maar vond ook dat de Belgen er weinig van bakten. Meerdere spelers zakten volgens hem door de ondergrens heen.

‘Als de sterren uit vorm, niet fit of vermoeid zijn, is België maar een gewone ploeg’, is het duidelijke oordeel van de Sporza-commentator. ‘Nu was het een totale offday, zowel collectief als individueel. Een wake-upcall. De Nederlanders waren goed, maar de Belgen waren héél slecht. Defensief, uiteraard. Maar ze hadden ook geen idee aan de bal. Dat goeie begin van de Belgen waar ik overal over lees, zou ik toch niet overdrijven. De match begon als een veredelde oefenmatch in wandeltempo. Na die kans voor Castagne werd België in alle onderdelen van het voetbal afgetroefd.’

Nederland nam na de openingsfase het heft in handen. Vandenbempt zag meerdere spelers uitblinken in de ploeg van Louis van Gaal. ‘Frenkie de Jong heerste op de middenstrook, terwijl wij dat van Kevin De Bruyne zouden verwachten. Voorin hadden ze met Bergwijn en Depay, toch invallers bij hun club, spelers die het verschil konden maken. Ze waren niet alleen scherper en meer gedreven, maar ook beter aan de bal. Dit Nederland is een veelbelovend elftal met het oog op het WK.’

Depay scoorde twee keer, waar Bergwijn en Denzel Dumfries beide een keer het net wisten te vinden. Vandenbempt ziet dat de defensie van België niet meer zo goed is als een aantal jaar geleden. Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zijn gestopt, terwijl Jan Vertonghen en Toby Alderweireld niet meer de jongsten zijn. ‘De defensie straalt duidelijk niet meer dezelfde autoriteit uit als vroeger. Nu heeft die de neiging om voortdurend achteruit te kruipen, waardoor er veel ruimte ontstaat. Ze werden ook vaak op snelheid gepakt, toch wel zorgwekkend.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *