Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax gaat doelpuntenmachine Haller vreselijk missen’

Sebastien Haller staat op het punt om Ajax ter verruilen voor een avontuur bij Borussia Dortmund. De Amsterdammers zijn akkoord gegaan met een transfersom van 35 miljoen euro en de speler zelfs is ook al akkoord over een vijfjarig contract.

Volgens het Algemeen Dagblad zal het vertrek van de spits, ondanks de kritiek op zijn spel, een groot gemis zijn. Dat komt volgens de krant vooral omdat hij een andere speler is dan zijn teamgenoten. “Wat Haller na zijn goals kenmerkte, was het vingertje. Onmiddellijk wijzend naar de teamgenoot die hem zojuist in staat stelde te scoren.”

Er wordt een belangrijke kwaliteit van de spits wel eens onderschat. “Haller is niet het type dat zichzelf voorop stelt. Hij toonde zich in de Johan Cruijff Arena een échte club- en teamspeler. Dat kwam niet alleen tot uiting in de vele vuile meters die hij zonder bal aflegt, maar bijvoorbeeld ook toen de club hem vergat in te schrijven voor de Europa League. Haller had alle reden om met deuren te slaan, maar vertikte het de vuile was buiten te hangen.”

Haller bleef zich richten op zijn prestaties. “In de wereld waarin het wemelt van de verongelijkte mannetjes, haalde hij nooit in woord of gebaar zijn gram naar de kritische buitenwacht. Ook niet na zijn vierklapper in Lissabon. Nee, Haller vierde feest met criticasters om vervolgens vooral te benadrukken dat hij nog veel ruimte voor verbetering zag.”

Dat maakt dat Ajax Haller niet alleen om zijn doelpunten gaat missen. “Zelfkritisch, stoïcijns, sociaal en bovenal professioneel. Buiten het veld toonde Haller zich een heel sterke persoonlijkheid. Daarmee laat Ajax ook een leider gaan, wiens erfenis vermoedelijk dan ook veel moeilijker is op te vullen dan alom wordt verondersteld.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.