Voetbal4u.com

Van Nistelrooy zag schutterend PSV: ‘Dit slaat nergens op’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

PSV ging gisteren met 4-0 onderuit in een oefenwedstrijd tegen het Duitse Arminia Bielefeld. En trainer Ruud van Nistelroy is niet blij met de prestatie van zijn ploeg. “De uitslag is duidelijk en de conclusie is dan dat het niet goed was”, verzucht Van Nistelrooij na afloop van het rampzalig verlopen oefenduel.

“Als je met 4-0 verliest dan is dat een resultaat dat telt”, vervolgt de PSV-coach zijn analyse in gesprek met Voetbal International. “We begonnen heel slecht en de manier waarop we het eerste doelpunt weggeven, slaat nergens op.” Doelman Walter Benítez hield een volledig mislukte terugspeelbal van Marco van Ginkel maar ternauwernood uit zijn doel, waarna de scheidsrechter besloot dat het een bewuste terugspeelbal betrof. De indirecte vrije trap vanaf vijf meter werd vervolgens binnengeschoten door Fabian Klos in de twaalfde minuut. Daarna kwam het niet meer goed voor PSV.

Van Nistelrooij zag PSV heel ongelukkig spelen en opvallend veel balverlies lijden. De oefenmeester probeert een verklaring te zoeken voor de wanprestatie op Duitse bodem. “Zij zijn ook klaar in de voorbereiding, wij hebben vijf spelers die pas de eerste week erop hebben zitten. Zij hebben nu 45 minuten gespeeld. Ze toonden wel bepaalde intenties, maar het kwam er nog niet uit. Ook door de fitheid. Het is fijn dat ze fit zijn gebleven na de eerste week. Dit resultaat is wel iets om mee te nemen en om op te reageren”, blijft Van Nistelrooij ondanks alles hoopvol naar de toekomst kijken.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *