Voetbal4u.com

OFFICIEEL: Lyon contracteert Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico heeft Ajax na 4,5 jaar verlaten. De vleugelback speelt de komende seizoenen voor het Franse Olympique Lyon. Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de ploeg van trainer Peter Bosz.

Hij had al langere tijd een vertrekwens, maar de clubleiding hield een overgang steeds tegen. Daarom maakten Ajax en Tagliafico de afspraak dat hij voor het aankoopbedrag van vier miljoen euro weg mocht. Het Olympique Lyon van Peter Bosz haalt de linksback nu binnen. Hij tekent voor drie jaar.

Bij Ajax groeide Tagliafico in rap tempo uit tot publiekslieveling. Niet alleen omdat hij constant zijn niveau haalde, maar ook omdat hij iets toevoegde dat Ajax nog niet had. Mede dankzij het gif dat de Argentijn met zich meebracht werd Ajax in moeizame wedstrijden over dode punten heengeholpen.

Tagliafico wilde via Ajax graag naar de absolute top, maar die clubs kwamen voor hem niet. Bij Lyon treft hij met Bosz wel iemand die altijd gecharmeerd van hem is geweest.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *