Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Alfred Schreuder is een zeer gelukkig man’

Alfred Schreuder is een gelukkig man. De oefenmeester wrijft in zijn handen met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Vooral het feit dat veel spelers op verschillende posities kunnen spelen doet hem deugd.

In een interview met Voetbal International zegt hij namelijk: “Ik ben voorstander van spelers die op meerdere posities kunnen spelen. Het is voor mij ook belangrijk dat spelers zich niet aan één positie vastklampen met een gedachte van: Als ik daar niet speel, kom ik niet meer aan bod. Neem Dusan Tadic. Die kan rechtsbuiten spelen, linksbuiten, maar ook als spits.”

Schreuder gaat nog wel even verder met zijn opsomming: “Voor Steven Bergwijn geldt hetzelfde en die kan er ook achter spelen. Steven Berghuis kan op rechts voorin spelen, op 10 als je met twee 6-en speelt, maar hij kan ook als rechter of linker 8 uit de voeten. Daley Blind kan linksback spelen, linker centrale verdediger, maar ook als controlerende middenvelder. Jurriën Timber kan rechtsback spelen, maar ook rechter centrale verdediger. En zo kan ik nog even doorgaan. Dat vind ik heel belangrijk.”

En daarom gaat de trainer hoogstwaarschijnlijk rouleren: “Daarom bestaat een ideale basiself helemaal niet voor mij. Bij Club Brugge heb ik afgelopen seizoen ook nooit met een vaste elf gespeeld. Op een gegeven moment had ik daar het elftal wel grotendeels staan, maar wisselde ik vaak nog wel één of twee spelers. Vaak is dat ook goed voor een bepaalde frisheid. Erik ten Hag had het hier toch ook altijd over meer dan elf basisspelers. Het is maar net hoe je het benoemt, maar de kern van die gedachte deel ik volledig. Het wisselen van spelers in de basiself kan afhangen van de tegenstander, maar ook van de onderlinge concurrentie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.