Voetbal4u.com

Marcel Brands keihard aangepakt door vinnige journalist

Journalist Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf keihard uitgehaald naar PSV-directeur Marcel Brands. Hij vindt het niet fair dat hij niet op bres sprong voor technisch directeur John de Jong. Hij omschrijft hem als een ‘onbetrouwbare marionet’.

De Jong koos eieren voor zijn geld na een vertrouwensbreuk. De raad van commissarissen, onder aanvoering van voorzitter Robert van der Wallen, nam het hem kwalijk dat het dringende advies om Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré te verkopen in de wind was geslagen. Driessen benadrukt dat Brands toestemming verleende om de steunpilaren te behouden.

‘Terwijl een gezamenlijk directiebesluit directeur voetbalzaken John de Jong fataal werd, bleef Brands als hoofdverantwoordelijke zitten’, schrijft Driessen in de ochtendkrant. ‘Hij liet zich voor het karretje van de commissarissen spannen in plaats van zijn verantwoordelijkheid te nemen. Brands sprong in de overlevingsstand in plaats van zich solidair te tonen.’

Driessen gaat er met gestrekt been in. ‘Het is tekenend voor de onbetrouwbaarheid van Brands dat hij De Jong afvalt. Sterker zelfs: hij laat hem keihard vallen en draait naar buiten toe om zijn aanblijven te rechtvaardigen. Het is Brands ten voeten uit. Hij is niet in zijn eerste leugen gestikt en de affaire-De Jong zal niet de laatste zijn waarin Brands een bedenkelijke rol speelt.’

Volgens Driessen waren er bij zijn aanstelling al ‘gerede twijfels of Brands gezien zijn kwalijke reputatie het juiste boegbeeld zou zijn voor PSV’. ‘Wie zich echter zo manifesteert, zo glibbert en glijdt en zich als marionet van de rvc opstelt, kan als algemeen directeur van een organisatie nauwelijks serieus worden genomen. Het is duidelijk dat niet Brands, maar Van der Wallen en Van Veen aan de touwtjes trekken bij PSV. Brands is niet de baas, maar de zetbaas van deze twee zakenmensen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *