Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong en Memphis blijken fikse blessure te hebben

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Frenkie de Jong en Memphis Depay raakten tijdens de interland tegen Polen van afgelopen week geblesseerd en keerde daardoor eerder terug bij Barcelona. En nu blijken beide spelers voorlopig uit de roulatie te zijn.

FC Barcelona meldt dat uit vandaag uitgevoerde tests is gebleken dat De Jong en Memphis hamstringblessures hebben opgelopen tijdens de interlandbreak. Volgens Barça gaat het bij De Jong om een ‘verrekking van de musculus semitendinosus in zijn linkerdij’, die hem de komende weken aan de kant houdt. Het is niet bekend hoe lang hij niet beschikbaar is.

Ook bij Memphis is er sprake van hamstringklachten. De aanvaller kampt met een ‘verrekking van de spier biceps femoris in zijn linkerdij’. De afwezigheid van het duo is een aderlating voor coach Xavi, al waren de Nederlanders niet verzekerd van een vaste basisplaats in Camp Nou. De Jong kwam nog regelmatig aan spelen toe, maar Memphis zat te vaak op de bank.

Vooral voor het Nederlands elftal betekent de blessure-update slecht nieuws. De Jong en Memphis zullen een race tegen de klok moeten beginnen om op tijd fit te zijn voor het wereldkampioenschap dat in november van start gaat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *