Voetbal4u.com

Stadionramp in Indonesie: ‘Honderden doden’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Een groot drama in Indonesie. Tijdens een wedstrijd in de stad Malang zijn er zeker 174 doden gevallen. Na de wedstrijd tussen de rivalen Arema FC en Persebaya Surabaya ging het helemaal fout in het stadion. Er wordt gevreesd voor nog veel meer doden.

Arema verloor op eigen veld met 2-3 en de aanhang van de thuisploeg liet na de wedstrijd zijn onvrede duidelijk blijken. Het speelveld werd massaal betreden en daar braken grote gevechten uit. De aanwezige politie besloot daarop traangas in te zetten op het veld en de tribune. Volgens lokale media kregen duizenden toeschouwers last van ademhalingsproblemen en werden fans onder de voet gelopen toen er paniek uitbrak.

Op dit moment wordt gesproken over 129 doden, maar er wordt al gesproken over een nog groter aantal. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar alle ongeregelheden bij de wedstrijd. Zo zouden er naar verluidt 42.000 kaarten zijn verkocht voor het duel, terwijl er eigenlijk maar plek was voor 38.000 mensen. Daarnaast had de politie al aangeraden om, vanwege de rivaliteit, geen fans van de bezoekers toe te laten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *