Voetbal4u.com

‘Steven Berghuis overtuigt trainer Alfred Schreuder’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Steven Berghuis was gisteren één van de uitblinkers in het duel tegen FC Volendam. Hij zorgde constant voor gevaar, versierde een strafschop en gaf een assist. Mede daardoor wisten de Amsterdammers met 2-4 te winnen.

Ajax maakte vooral in de eerste helft een scherpe indruk aan De Dijk. De Amsterdammers hadden vooral via Berghuis in de eerste helft veel gevaar gesticht, maar in de tweede helft zag Schreuder dat Berghuis pas écht los kwam.

“Ik vond Berghuis zeker in de tweede helft fantastisch, maar hij bereid ook die penalty voor. Hij had veel flair aan de bal”, zei Schreuder na afloop op de persconferentie. Dat deed Berghuis vanaf zijn oude positie als rechtsbuiten. In zijn begintijd bij Ajax speelde de Oranje-international op rechts – als vervanger van Antony, die op de Olympische Spelen acteerde destijds.

Nu de Braziliaanse aanvaller zijn acties maakt voor Manchester United is er een gat ontstaan. Daar dook Berghuis dus in, maar Schreuder wil niet stellen dat hij dit een blijvertje maakt. “‘Hij heeft het heel goed gedaan op rechts, maar ik vind dat ook heel goed op tien kan spelen, omdat hij goed is tussen de linies.”

Toch is er op basis van de reactie van de trainer wel te verwachten dat Berghuis voorlopig aan de rechterflank geposteerd wordt. “Ik was heel tevreden over hem vandaag”, besloot Schreuder.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *