Voetbal4u.com

‘Topaankoop Ajax is lichtelijk te zwaar, hij oogt voller’

Steven Bergwijn was deze zomer de grote aankoop van Ajax en zijn begin was dan ook flitsend te noemen. Inmiddels is de aanvaller ver teruggezakt. Volgens voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten is daar een duidelijke reden voor. Ook Jan van Halst is geschrokken van het niveau van de topaankoop van Ajax.

Bij het Ziggo Sport-praatprogramma Rondo stelt Van Halst dat Bergwijn geen schim meer is van de speler die hij was aan het begin van het seizoen. “Als we alleen al Bergwijn pakken… Absolute topaankoop, de Eredivisie zou voor hem te klein zijn. Maar hij is echt minder geworden.”

Een mening die ook Van Basten deelt, die tevens aanstipt waardoor dat mogelijk komt. “Ik zag hem gisteren (zondag tegen PSV, red.) lopen, ik vond hem redelijk gezet. Hij is lichtelijk zwaar. Hij oogt voller. Hij is wel fit, maar niet volledig afgetraind. Dat viel me op.” Bergwijn werd in de zomer voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en kende direct een uitstekend begin bij Ajax. “Hij kwam in augustus en maakte direct veel goals, maar die heb ik al een tijdje niet meer gezien”, concludeerde Van Basten.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *