Voetbal4u.com

Eredivisie OPSTELLING ORANJE: Klaassen, Timber en Koopmeiners in de basis

Straks om 17.00 speelt Oranje haar tweede wedstrijd op het WK in Qatar tegen Ecuador. En bondscoach Louis van Gaal heeft inmiddels de opstelling voor deze wedstrijd vrijgegeven. Zo begint Nederland met Davy Klaassen, Teun Koopmeiners en Jurrien Timber in de basis….

Verder begint niet Vincent Janssen maar Cody Gakpo in de voorhoede naast Steven Bergwijn; daardoor komt er een plek vrij voor Davy Klaassen op ‘tien’, Janssen zit op de bank. Tot slot neemt Teun Koopmeiners de plek van Steven Berghuis op het middenveld in. Memphis Depay begint nog op de bank en kan maximaal 45 minuten meespelen.

Bij Ecuador is Enner Valencia, goed voor beide goals in de 0-2 zege op Qatar tijdens speelronde 1, tijdig hersteld voor een basisplaats. Daar was nog even onzekerheid over, maar bondscoach Gustavo Alfaro kan opgelucht ademhalen en de 33-jarige spits van Fenerbahçe gewoon opstellen.

Van Gaal noemde Ecuador gisteren al ‘een lastige kluif’. “Ik denk dat Ecuador een tegenstander is, die nog meer georganiseerd is dan Senegal. Dat zij gewiekstere spelers hebben, dus eigenlijk slimmere spelers, dus dat maakt het wel moeilijker dan tegen Senegal.”

Opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Koopmeiners, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, BergwijnLaat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *