Voetbal4u.com

Eredivisie ‘We hebben hem nodig om wereldkampioen mee te worden’

Louis van Gaal is op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Qatar ingegaan op de speler Memphis Depay. De aanvaller speelde de afgelopen twee maanden niet vanwege een slepende blessure. Maar inmiddels kan hij steeds langer blijven spelen. Hij zal morgen dan ook gaan starten. Van Gaal zegt hem nodig te hebben om voor de wereldtitel te kunnen gaan.

Tegen Segenal (0-2 overwinning) mocht Memphis een half uur meedoen als invaller, waar hij tegen Ecuador (1-1) een helftje op mocht draven. Van Gaal gaat voorzichtig om met zijn sterspeler. “Wij nemen geen risico met Memphis”, zegt de bondscoach op het persmoment.

Mocht Oranje de volgende fase van het WK weten te bereiken, zullen de Oranje-fans Memphis vaker in actie zien. “Om wereldkampioen te worden hebben wij hem nodig”, aldus Van Gaal. “We doen er alles aan om hem naar de volgende wedstrijd te brengen. Nu is het nog maar de groepsfase.”

De verwachting is dat Memphis in het afsluitende groepsduel met gastland Qatar in de basis begint. Bij een gelijkspel of overwinning is Oranje zeker van de knock-outfase van het WK. De ontmoeting begint dinsdag om 16.00 uur.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *