Voetbal4u.com

‘Frenkie de Jong wees twee Engelse giganten af’

Frenkie de Jong had deze zomer de kans om FC Barcelona te verruilen voor een avontuur in de Premier League. Manchester United en Liverpool probeerde hem namelijk tevergeefs los te weken.

Dat de interesse van Europese grootmachten niets nieuws voor de middenvelder is, bleek uit een interview dat zijn vader John had met The Athletic. Na het superseizoen van Ajax in de Champions League stond De Jong in de belangstelling van Paris Saint-Germain, Manchester City én FC Barcelona.

“Frenkie heeft gesprekken gevoerd met Thomas Tuchel bij PSG en met Pep Guardiola bij Manchester City”, geeft De Jong senior toe. “Ze wilden hem allemaal heel graag aan hun selectie toevoegen. De Jong was zelf ook geïnteresseerd in City én PSG. “Het zijn allebei topcoaches en topclubs. Natuurlijk ga je dan met ze praten. Maar toen kwam Barcelona. Daardoor was er voor Frenkie maar één keuze.”

De Jong maakte voor 86 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. Deze zomer leek een einde te komen aan De Jongs tijd bij zijn droomclub. Ondanks hevige druk van voorzitter Joan Laporta, die het topsalaris van De Jong liever kwijt was dan uitbetaalde, hield De Jong de club aan zijn contract.

Wat Barcelona zo speciaal maakt voor de Nederlander? “Er hebben veel Nederlandse spelers bij FC Barcelona gewerkt. Johan Cruijff, Rinus Michels, Louis van Gaal, Patrick Kluivert, de broertjes De Boer, Marc Overmars. Het is vooral het gevoel.”

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *