Voetbal4u.com

Hoofdnieuws BREKEND: Cristiano Ronaldo begint vanavond op de bank

Vanavond speelt Portugal tegen Zwitserland voor een plek in de kwartfinales van het WK in Qatar. En de Portugezen zullen aantreden zonder Cristiano Ronaldo. Hij is voor deze wedstrijd gepasseerd door bondscoach Fernando Santos.

Ronaldo beleeft zeker niet het beste jaar uit zijn loopbaan. De Portugees keerde vorig jaar terug bij Manchester United, maar slaagde er in het afgelopen seizoen niet in zijn ploeg naar de groepsfase van de Champions League te schieten. Ronaldo leek geen genoegen te nemen met de Europa League en hoopte op een transfer, maar Erik ten Hag liet de aanvaller niet gaan. Het huwelijk tussen Ten Hag en Ronaldo werd echter geen succes. Ronaldo zat onder de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax vaker wel dan niet op de bank. De topschutter stak zijn ontevredenheid niet onder stoelen of banken. In een interview met journalist Piers Morgan vertelde Ronaldo onder meer dat hij geen respect heeft voor Ten Hag.

Manchester United keek de situatie in eerste instantie nog aan, maar besloot niet heel lang na de publicatie van dat interview het contract van Ronaldo te ontbinden. De Portugees begon daardoor zonder club aan het WK in Qatar, waar hij in de eerste groepswedstrijd tegen Ghana trefzeker was vanaf de stip. De rust leek daardoor terug te keren, ware het niet dat Ronaldo volop in verband wordt gebracht met een club uit Saoedi-Arabië. Volgens Spaanse media zou hij zelfs al rond zijn met Al-Nass, waar hij op jaarbasis een slordige 200 miljoen euro gaat opstrijken. Bij de Portugese nationale ploeg werd hij na het duel met Zuid-Korea onderwerp van gesprek omdat hij na zijn wissel wederom zijn ontevredenheid liet blijken. Of dat ook de reden is waarom bondscoach Santes hem tegen Zwitserland op de bank laat beginnen, is nog niet bekend.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *