Voetbal4u.com

‘Meespelen van Messi tegen Oranje is een voordeel’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE MORGEN WINT VAN POLEN!

Bondscoach Louis van Gaal vindt het een voordeel als Argentinie aanstaande vrijdag aantreed met haar sterspeler Lionel Messi. “Inderdaad is Messi hun gevaarlijkste creatieve speler”, beaamt de bondscoach in gesprek met de NOS. Toch denkt hij dat Oranje gebruik kan maken van het meespelen van de superster. “Aan de andere kant speelt hij bij balbezit van de tegenstander niet erg veel mee”, stipt Van Gaal aan. “Daar liggen ook onze kansen”.

Van Gaal keek nog één keer terug op de uitschakeling van acht jaar geleden, toen Oranje in de halve finale na strafschoppen het hoofd moest buigen voor de Argentijnen. “Het zou wel heel mooi zijn als we nu wel winnen”, vindt hij. “Ik denk er niet graag aan terug omdat ik destijds dacht dat we zouden gaan winnen.” Acht jaar later denkt hij dat het nu wél kan lukken. “Het is niet zo dat wij kansloos zijn tegen Argentinië én we hebben nog een rekening te vereffenen.”

Desgevraagd vindt Van Gaal dat zijn elftal bij de best voetballende ploegen op dit WK hoort. “Brazilië speelt eigenlijk hetzelfde voetbal als wij dat doen”, meldde hij monter tegenover ESPN. “Vanuit een compacte defensie schakelen ze heel snel om. Het gekke is dat ik dan bij mijn vrienden van de media lees dat dat sprankelend voetbal is, terwijl wij dat ook hebben gedaan met het Nederlands elftal. Onze goal tegen de VS was veel mooier dan die van de Brazilianen gisteren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *