Voetbal4u.com

‘Brazilië doet niets anders dan Oranje’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Het Nederlands elftal van Louis van Gaal krijgt de laatste wedstrijden flinke kritiek te verduren op het spel. Bondscoach Louis van Gaal denkt daar anders over en vindt dat Oranje bijvoorbeeld niet anders speelt als Brazilie.

In een interview met De Telegraaf ontkent Van Gaal dat er veel kritiek is op het spel van Oranje. “Dat is niet zo. We scoren met de kijkcijfers 88% marktaandeel. Dat is nog nooit zo hoog geweest.” Dat de kijker het saai vindt is volgens de bondscoach van Oranje klinkklare onzin. “Jullie proberen de lezers van jullie krant te overtuigen dat het saai is. Ik weet dat het voetbal van Ajax uit 1995 aantrekkelijker was dan wat wij nu spelen. Maar de tijd is veranderd. Je krijgt geen ruimte en tijd om nog zo te spelen. En wij zijn WK-deelnemer in deze tijd. De halve wereld speelt dit systeem. Inderdaad het systeem dat Italië en Duitsland dertig jaar geleden speelden. Alleen is de uitvoering nu veel beter.”

Daarbij maakt Van Gaal een vergelijking met de Brazilianen, die volgens hem niet veel anders voor de dag komen. “Je ziet het op het hele WK. Frankrijk en Brazilië spelen ook zo. Dan lees ik sprankelend. Dan wordt er met twee maten gemeten. Wij maken twee doelpunten uit omschakelmomenten tegen Amerika, Brazilië vier tegen Zuid-Korea.”

Van Gaal vreest dan ook niet dat het voetbal saai wordt om naar te kijken. “Het hangt ervan af hoe snel je omschakelt. Hoe sneller, hoe spectaculairder. Onze goal na twintig passes was fantastisch, ook gezien het hoge tempo waarin dat plaatsvond. We kunnen nog aanvallender spelen, maar dat is ook afhankelijk van de tegenstander.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *