Voetbal4u.com

‘Frank de Boer overweegt terug te keren in de Eredivisie’

Frank de Boer zou niet onwelwillend staan tegenover een nieuw dienstverband als trainer bij een club uit de Eredivisie. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf. Hij kende in het verleden een succesvolle periode bij Ajax maar avonturen bij Inter Milan en Crystal Palace verliepen daarna dramatisch.

“Ik zie wat Phillip Cocu nu bij Vitesse doet en vind dat mooi. Omdat ik zo nauw bij het voetbal ben betrokken, kan het moment komen dat ik er ook weer vol voor wil gaan.” Daarbij lijkt De Boer wel een voorkeur te hebben voor een bepaalde club. “Ik vind het heel knap wat AZ doet en heb altijd een zwak voor die club gehad. Mijn vader heeft daar gevoetbald toen het nog Alkmaar’54 was en ik kom uit de kop van Noord-Holland, dus dan heb je sowieso een goed gevoel bij AZ.”

De Boer bekleedt nu echter een functie bij de UEFA waar hij in de technische commissie zit en tevens technisch waarnemer is. “In de volgende ronde van de Champions League mag ik naar RB Leipzig-Manchester City, wijs ik daar de man van de wedstrijd aan en vervolgens moet ik binnen 48 uur een wedstrijdrapport inleveren. De week daarna ga ik naar Bayern München-Paris Saint-Germain en doe ik hetzelfde. 7 februari hebben we een Teams-vergadering met alle waarnemers en bespreken we de ontwikkelingen in het voetbal die we in de groepsfase hebben gezien. Aan het einde van het seizoen maken we een evaluatie.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *