Voetbal4u.com

‘Ajax-uitschakeling in de Europa League lonkt’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Vanavond speelt Ajax de returnwedstrijd tegen Union Berlin voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. Vorige week speelden de Amsterdammers met 0-0 gelijk in de Johan Cruijff ArenA. Voormalig spits Erik Meijer denkt dat de Duitsers een goede kans maken om door te gaan.

Volgens Meijer is het duidelijk: Ajax gaat een héél lastige avond tegemoet. Niet alleen omdat Union Berlin zich presenteerde als zeer gedisciplineerd elftal, maar…: “Als Urs Fischer en zijn spelers ten koste van Ajax (vanavond 21.00 uur, red.) de achtste finale van de Europa League halen, dan is dat de grootste prestatie uit de clubgeschiedenis. Union Berlin-Ajax is David tegen Goliath, maar zoals bekend werd die reus in de Bijbel ook verslagen. Ik heb het gevoel dat Union het gaat redden”, zei de oud-aanvaller in De Telegraaf.

Dat Feyenoord vorig ook tegen Union speelde, is volgens Meijer geen reden om de ploegen met elkaar te vergelijken. “Union Berlin heeft een ontzettend goed scoutingsapparaat, want ze weten transfervrije of goedkope spelers binnen te halen, die het niveau duidelijk zichtbaar opkrikken.”

Daardoor staat de Bundesliga-sensatie er op spelersvlak nóg beter voor dan vorig seizoen. “Feyenoord won in oktober en november 2021 twee keer van Union Berlin, maar ik denk dat die selectie nu wel weer twee stappen verder is. Overigens wel met dezelfde coach, Urs Fischer, een Zwitser, die heel veel rust uitstraalt, spelers in hun kracht zet en een systeem hanteert dat eigenlijk heel simpel is..”

Ook in Berlijn zal het zoeken naar de ruimtes worden, denkt Meijer. “Het is vanuit een gesloten vijfmans verdediging een soort geperfectioneerd kick-and-rush-football. Union Berlin laat weinig steken vallen. Bij RB Leipzig en Ajax heeft Union Berlin laten zien dat zij het echt elke ploeg lastig kan maken. Leipzig had veel meer de bal, maar geen antwoord op de standaardsituaties en de manier waarop Union speelt: een lange bal geven en met een grote sterke en een kleine, snelle spits – vaak Kevin Behrens of Jordan Siebatcheu en Sheraldo Becker – het gevecht voor de afvallende bal aan gaan.”

Dat maakt het een gevaarlijke combinatie voor Ajax, dat volgens Meijer helemaal niet zeker is van de volgende ronde. “Union heeft sowieso veel snelle mensen in de ploeg. Het is een werkploeg. Je hebt in de eerste wedstrijd al gezien dat het powervoetbal dat Union Berlin speelt voor ploegen die technisch verzorgd voetballen heel moeilijk is. En daar ga je je als tegenstander aan ergeren. Union kan het spel van betere teams heel goed verstoren én heeft de wapens om zelf te scoren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *