Voetbal4u.com

‘Louis van Gaal ging voor transfer van Cody Gakpo liggen’

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Eind december verruilde Cody Gakpo PSV voor een Engels avontuur bij Liverpool. Maar het had weinig gescheeld of de aanvaller was al eerder naar de Premier League vertrokken. Leeds United wilde hem in de zomer namelijk al weghalen bij de Eindhovenaren. De laagvlieger in de Premier League was volgens president Andrea Radrizzani heel dicht bij de komst van Gakpo, tot Louis van Gaal zich ermee ging bemoeien.

Het is algemeen bekend dat Van Gaal gedurende zijn bondscoachschap bij het Nederlands elftal in gesprek ging met zijn internationals over hun clubkeuze. Gakpo was één van de spelers die in de zomer vrijwel dagelijks in verband werd gebracht met een transfer. Manchester United had hem op het lijstje staan, Southampton zag zijn komst wel zitten en ook Leeds United had dus oren naar een samenwerking met de aanvaller.

Na de uitschakeling van PSV door Rangers FC in de play-offs van de Champions League leek Gakpo de Eindhovenaren alsnog te verlaten. Leeds United was bereid diep in de buidel te tasten, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. En daar speelde toenmalig bondscoach Van Gaal volgens Radrizzani dus een cruciale rol in. “We waren zo dicht bij de komst van Gakpo. Het was rond op Deadline Day in augustus, ook rond met PSV. Maar toen stortte het in door Van Gaal”, wordt de president in gesprek met DAZN geciteerd door Fabrizio Romano.

“Van Gaal belde Gakpo en zei dat hij moest wachten vanwege het WK”, zegt Radrizzani. Gakpo speelde vervolgens een ijzersterke eerste seizoenshelft en trok die lijn door op het WK in Qatar. Het Nederlands elftal kreeg gedurende dat toernooi veel kritiek over zich heen, maar Gakpo wist dankzij zijn goede prestaties daaraan te ontsnappen. De aanvaller scoorde tegen Senegal, Ecuador én Qatar en dwong daarmee een transfer af naar Liverpool. De Engelse topclub telde 42 miljoen euro neer om hem los te weken bij PSV. Gakpo kwam vooralsnog tien keer in actie voor Liverpool, goed voor twee doelpunten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *