Voetbal4u.com

Zelfs bij CL-plaatsing komt Ajax nog miljoenen tekort’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Het is voor Ajax bittere noodzaak om zich dit seizoen te plaatsen voor de Champions League. Vanwege de dure huishouding van de Amsterdammers kunnen ze het zich eigenlijk niet permitteren om er naast te grijpen. Mocht het wel lukken dan nog zullen ze een verlies hebben van tien miljoen euro. Hier maakt Voetbal International melding van.

De Amsterdammers maakte onlangs de halfjaarcijfers bekend, waarop Voetbal International een uitgebreide analyse heeft losgelaten. Daaruit is onder meer naar voren gekomen dat Ajax alleen al honderd miljoen euro aan salariskosten kwijt is en dat dit door middel van premies bij een eventueel kampioenschap nog verder kan oplopen. De kosten van de salarissen lopen in de loop der jaren bij de Amsterdammers steeds wat verder op schrijft het weekblad.

Dat Ajax zelfs bij plaatsing voor de Champions League een tekort heeft van tien miljoen euro, zorgt voor nog meer druk om het prestigieuze toernooi te bereiken schrijft Voetbal International. Toch lijken de exorbitante uitgaven van Ajax niet direct onverantwoord omdat de premies in de Europese toernooien vanaf het seizoen 2024/2025 met dertig procent stijgen. Bovendien lonkt er een extra Champions League-ticket voor de Eredivisie vanaf dat seizoen, waardoor plaatsing ook een stuk makkelijker lijkt te worden. Desondanks moet Ajax wel tot die tijd prestaties leveren, Champions League-voetbal blijven spelen en het goed blijven doen op transfergebied. Zo voorkomt Ajax dat het rode cijfers moet schrijven.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *