Voetbal4u.com

‘Ajax haalt met Julian Ward (41) een vakman met rafelrandje’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Ajax zal op korte termijn  Julian Ward gaan presenteren als nieuwe technisch directeur. Het Parool omschrijft hem in een uitgebreide analyse als vakkundig man met contacten over heel de wereld. Maar hij zou wel beschikken over een ‘rafelrandje’.

Bij The Reds waren ze allerminst blij met het feit dat Ward in november zijn vertrek aankondigde. Begrip sloeg om in verbazing toen duidelijk werd dat hij op weg is naar Ajax. Bij Manchester City zal dat nieuws net iets anders zijn ontvangen. Ward werkte twee jaar voor The Citizens. Zijn naam viel enkele jaren geleden in ‘Spygate’. Samen met Liverpool-collega’s, onder wie Michael Edwards, zou hij het gesloten softwaresysteem Scout7 van City bespioneerd hebben door de inloggegevens van een andere scout te gebruiken. Liverpool schikte met de rivaal voor een bedrag van één miljoen pond, zonder schuld te bekennen.

Dat incident mag dan aan Ward kleven, Het Parool is verder louter enthousiast. Naast de ervaring die hij in verschillende functies opdeed, spreekt hij vloeiend Portugees en haalde hij een bachelor en een master in sportwetenschap en talentontwikkeling. Hij staat te boek als een ‘workaholic’, werkt planmatig en met een duidelijke voetbalvisie.

Waar Ward al meermaals werd gelinkt aan de transfer van Darwin Núñez, zou de Uruguayaan juist op voorspraak van manager Jürgen Klopp naar Anfield zijn gekomen. Het Parool ziet het kleinere budget bij Ajax niet als obstakel, omdat Ward juist zijn strepen vergaarde toen The Reds nog geen wereldtoppers kochten. Hij trok destijds relatief onbekende spelers als Andy Robertson en Stefan Bajcetic aan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *