Voetbal4u.com

Shota Arveladze tipte wereldster bij Ajax

In 2021 heeft Shota Arveladze geprobeerd om zijn landgenoot Kvicha Kvaratskhelia naar Ajax te brengen. De Amsterdammers gingen hier niet op in en inmiddels is de aanvaller één van de beste spelers van de wereld. Wekelijks maakt hij furore mij Napoli.

Overmars zag af van het binnenhalen van Kvaratskhelia, die toen bij Rubin Kazan in Rusland speelde, omdat hij geen extra aanvallers bij Ajax wilde. Arveladze, die zijn landgenoot tipte, vindt niet dat er per se ‘geblunderd is’. “Want hij was toen heel duur”, zegt de oud-spits in De Volkskrant.

“Ik gaf gewoon een tip, omdat ik bij Ajax heb gevoetbald en daar nog veel vrienden heb zitten. Maar Kazan had een bedrag van zeker 20 miljoen gevraagd, of had hem gewoon niet laten gaan vanwege zijn doorlopende contract. En Ajax had Tadić op links, Antony op rechts en jongens van de opleiding.”

John van Loen – die als trainer in Rusland heeft gewerkt en nu betrokken is bij Eurotalents Sportmanagement -, tipte Kvaratskhelia ook al eens in Amsterdam omdat de speler ‘dolgraag naar Ajax wilde’. Hij ‘zag de club als ideale leerschool’. Uiteindelijk trok de technicus voor elf miljoen euro naar Napoli, nu wordt zijn waarde op ongeveer honderd miljoen euro geschat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *