Voetbal4u.com

‘Ajax een slangenkuil, wat ik hoor in Amsterdam is echt verschrikkelijk’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Ruud Gullit heeft geen goed woord over voor de gang van zaken bij Ajax. De bestuursraad van de Amsterdammers stapt op, maar zorgde er nog wel voor dat de commissarissen van de club beloond gaan worden.

Jan van Halst trad vrijdag officieel toe tot de raad van commissarissen van Ajax, als opvolger van Danny Blind. Hij werd benoemd op een buitengewone aandeelhoudersvergadering en voegt zich bij voorzitter Pier Eringa, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. Tevens werd duidelijk dat Van Halst op jaarbasis 45.000 euro bruto gaat verdienen, Eringa 35.000 euro en de overige comissarissen 25.000 euro.

Die beloningen stuiten op veel verzet in Amsterdam. De bestuursraad besloot onder grote druk zijn aftreden aan te kondigen. Gullit ziet het hoofdschuddend aan. “Ik had het erger gevonden als ze ook Van Halst niet hadden gewild, maar het gaat alleen om de vergoedingen. Van Halst vindt het geweldig dat hij dit kan doen. Maar ik vind Ajax gewoon een slangenkuil, wat ik hoor in Amsterdam is echt verschrikkelijk”, laat hij weten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *