Voetbal4u.com

RvC Ajax geeft geen toestemming voor transfer

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Sven Mislinat krijgt van de Raad van Commissarissen vooralsnog geen toestemming om Eduard Spertsyan over te nemen van FK Krasnodar. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Met name voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman zitten met de kwestie in hun maag. Zij vinden het onverantwoord om zaken te doen met een Russische club. Eerder klonken vanuit Rusland geluiden dat de rvc akkoord is, maar volgens De Telegraaf is dat dus onjuist. Desondanks zou Mislintat de hoop nog niet hebben opgegeven.

De enige commissaris die zich tot dusver in het openbaar uitliet over Spertsyan, is Jan van Halst. Hij was als analist bij Ziggo Sport en nam geen helder standpunt in over de vraag of je spelers uit Rusland mag kopen. “Dat vraag ik me ook af. Van sommige wel geloof ik. Niet de hele Russische competitie heeft een ban. Ze hebben toen die regeling getroffen dat buitenlandse spelers daar weg kunnen.”

Eringa zei in een eerder interview dat Ajax ‘goed voorbeeldgedrag moet vertonen in de samenleving’; Morsmans werkgever, pensioenfonds APG, stootte alle Russische belangen af en die lijn wil ze bij Ajax doortrekken. De situatie doet een beetje denken aan de komst van Lucas Ocampos, toen de rvc de transfer blokkeerde en de aanvaller uiteindelijk werd gehuurd van Sevilla.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *