Voetbal4u.com

Sven Mislintat: ‘Wij konden Jerdy Schouten deze zomer niet betalen’

Sven Mislintat heeft laten weten waarom Ajax deze zomer niet heeft uitgepakt met de komst van Jerdy Schouten. In een recent interview met ‘Het Parool’ geeft de technische man van de Amsterdammers aan dat ze hem niet konden betalen vanwege financiële beperkingen.

Hij stond naar verluidt op het verlanglijstje van Ajax, maar maakte uiteindelijk de overstap naar PSV. De Eindhovenaren betaalde twaalf miljoen euro exclusief bonussen aan zijn oude club Bologna. “Op het moment dat Schouten voor ons een optie was, konden wij hem niet betalen”, stelt Mislintat opgetekend in Het Parool. “En daarom hebben we voor andere aankopen gekozen, waar we heel blij mee zijn.”

Ondanks dat Ajax deze transferperiode meer dan honderd miljoen euro spendeerde, was het noodzakelijk om eerst spelers te verkopen voordat er nieuwe aankopen gedaan konden worden. Dit maakte het voor Mislintat lastig om bepaalde doelwitten te halen.

Ajax versterkte zich wel met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk. Over de laatste zei Mislintat: “Er wordt gezegd dat Mannsverk een obstakel vormt voor onze jeugdspeler Silvano Vos, maar dat is niet waar. Vos is drie jaar jonger en Mannsverk is hier niet alleen voor de korte termijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *