Voetbal4u.com

Peter Bosz zeer content: ‘We hebben de juiste gehaald’

PSV-nieuwelingen Armel Bella-Kotchap en Hirving Lozano zouden aanstaande zaterdag tegen NEC hun debuut kunnen gaan maken voor de Eindhovenaren. Trainer Peter Bosz sluit deze optie in ieder geval niet uit.

Vrijdag op de persconferentie vertelt hij dat hij het overweegt. “Iedereen die bij mij in de selectie zit, kan spelen. Die jongens dus ook. Die keuze ga ik voor mezelf nemen”, citeert Voetbal International. Veel tijd om de nieuwelingen in te passen was er niet. “Meer dan de helft van de groep stond gisteren pas voor het eerst weer op het trainingsveld. De ervaring leert dat je dat iedere week wel moet doen, want er kunnen schorsingen en blessures komen.”

De verdediger is in ieder geval nog niet klaar voor een hele wedstrijd. “Hoe lang dat is, dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Ik heb hem nu twee weken bij mij op het trainingsveld gezien, maar een wedstrijd is anders dan trainingen. Dan maak je een inschatting. Maar ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald”, prijst de oefenmeester.

Ook voor Lozana zou het wennen worden. “Ik heb vorig jaar ook Feyenoord gevolgd en je zag eigenlijk dat ze iedere wedstrijd rond de zestigste minuut de drie aanvallers wisselden. Dat heeft te maken met de intensiteit. Ik vraag fysiek ook veel. Dan is het prettig dat je vier van dit soort jongens in je elftal hebt”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *