Voetbal4u.com

‘Hij was voor zeven te koop, Ajax bood veertien miljoen euro’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax zou voor een aantal aankopen deze zomer veel te veel hebben neergeteld. Dit is de mening van clubwatcher Mike Verweij. Vooral voor aanvaller Chuba Akpom zou hij het erg bod hebben gemaakt.

“In Engeland was bekend bij een spelersagent dat Akpom voor vijf tot zeven miljoen op te halen was. Ajax biedt gewoon, boem, meteen veertien miljoen euro”, vertelt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. “Het gekke is: er was nul komma nul belangstelling voor Akpom. Die Engelse clubs kopen normaal gesproken een cornervlag voor vijf miljoen, maar voor die vijf tot zeven miljoen was er geen enkele belangstelling.”

Ook met Royal Antwerp-collega Marc Overmars bereikte Sven Mislintat snel een akkoord over Gastón Ávila. “Overmars vecht normaal gesproken echt voor elk dubbeltje, maar die kreeg een bod van Ajax van 12,5 miljoen euro. Overmars dacht: ik ga geen tegenbod doen, want voor je het weet bedenken ze zich. Die heeft echt onmiddellijk ja gezegd”, aldus Verweij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *