Voetbal4u.com

‘Sven Mislintat wilde heel de boel reorganiseren bij Ajax’

Sven Mislintat kreeg afgelopen zondag na slechts vier maanden al zijn ontslag als technisch directeur bij Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad was de Duitser net bezig om bij de Amsterdammers de nodige veranderingen door te voeren.

Hij zag het naar verluidt niet zitten in de scouting van de club. Sinds zijn start in het voorjaar had hij het al aan de stok met deze afdeling. Mislintat vond het onder meer onbegrijpelijk dat de mensen van de scouting weigerden om met elkaar te vergaderen, wat hij zag als ‘het belachelijkste wat hij in twintig jaar had meegemaakt’.

En dus moest er volgens hem iets fundamenteels veranderen binnen de club. Mislintat was van mening dat er binnen de afdeling verjonging moest plaatsvinden en was na de hectische transferperiode, die begin september eindigde, van plan om de scouting op de schop te gooien. Daar kwam de oud-beleidsbepaler uiteindelijk niet aan toe.

Dat hem binnen de club werd verweten dat hij een solistische houding liet zien, verbaasde hem daarbij niets. Mislintat vond dat hij het gelijk aan zijn zijde had en besloot hard in te gaan tegen de zaken waarmee hij het oneens was, waardoor hij vijanden creëerde. Het resulteerde onder meer in de komst van Benjamin Tahirovic, waarmee velen het niet eens waren.

Hoewel hij van tevoren wist dat zijn werkwijze voor vijanden zou zorgen, merkte hij dat dit bij Ajax in extremere mate gebeurde. Hij kreeg bovendien te maken met kritiek van de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen, maar ook dat maakte hem weinig uit. Het werd uiteindelijk wel de ondergang van de ‘data-Duitser’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *