Voetbal4u.com

Ajacied heeft onterechte reputatie: ‘Heel intimiderend’

Gaston Avila maakte deze zomer de overstap van Antwerp naar Ajax. Er werd maar liefst een som van meer dan twaalf miljoen euro voor hem neergeteld. Maar vooralsnog is het hem niet gelukt om in Amsterdam een basisplaats te veroveren.

“Hij zit vol gogme en grinta. Hij straalt echt wat uit, hij heeft echt een aura en hij is heel intimiderend om tegen de voetballen”, vertelt Dave Peters, presentator bij de Belgische zender Eleven Sports aan Ajax Showtime. “Veel mensen denken dat hij een ongeleid projectiel is dat alleen maar kaarten verzamelt.” Dat beeld lijkt niet te kloppen als naar de cijfers gekeken wordt. In 29 wedstrijden kreeg hij één keer een gele en een keer een rode kaart.

Of Ávila het in Amsterdam gaat halen, weet Peters niet. “Hij speelde zich wel in de kijker, maar ik ben ook wel benieuwd of hij het bij Ajax gaat halen. Hij zal wel een tandje bij moeten schakelen en zijn niveau moeten opkrikken om op het Ajax-niveau te komen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *