Voetbal4u.com

‘Kansloos gevecht, Cruijff ging altijd winnen’

Henri van der Aat stond van 2008 tot 2011 onder contract bij Ajax op directie-niveau. Zo maakte hij in 2010 ook de crisis mee van de club. Al is de huidige puinbak van een andere orde als toen.

“Nu is het totaal anders dan toen”, blikt voormalig Ajax-bestuurder Van der Aat terug bij de NOS. “Wij hadden geen crisis op het veld, die is er nu wel. De emoties gaan heel diep. Maar tot bedreigingen mag dat nooit leiden.”

Van der Aat weet ook waar het misgaat bij Ajax. “Zonder algemeen directeur en technisch directeur ben je stuurloos. Wij waren toen niet stuurloos. Het was een totale machtsstrijd. Een strijd om de richting, naar links of naar rechts. Het was een kansloos gevecht. De grootheid Cruijff ging natuurlijk altijd winnen. Dat is heel anders dan nu.”

Op aandringen van Cruijff besloot het bestuur, de RvC en de directie op te stappen bij Ajax in 2010. “Ik vergeet het nooit meer. Toen was voor mij heel pijnlijk, maar werd er gewonnen. Nu is het moeilijker. Het wordt keihard werken en duidelijkheid verschaffen”, besluit Van der Aat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *