Voetbal4u.com

Zeer strenge Louis van Gaal: ‘Twee Bayern-spelers moesten huilen’

De 72-jarige Louis van Gaal hanteerde in zijn tijd als trainer van Bayern Munchen een zeer harde aanpak. Hier maakt voormalig technisch directeur van ‘FC Hollywood’ Christian Nerlinger melding van.

Van Gaal ging in de zomer van 2009 aan de slag in de Allianz Arena. Hij veroverde in zijn eerste seizoen de landstitel, de Duitse beker en de Duitse Supercup met Der Rekordmeister, maar achter de schermen ging het er stevig aan toe. “Zijn analyses waren respectvol en niet aanstootgevend, maar zo hard dat één of twee spelers zelfs huilden”, zegt Nerlinger tegen Kicker.

“Er werd genadeloos op tekorten gewezen, elke slechte pass werd besproken”, aldus de voormalig td van Bayern. Volgens hem waren de spelers van Bayern behoorlijk geïmponeerd door Van Gaal. “Dit leidde ertoe dat we in Freiburg ooit 63 passes terug speelden, omdat de spelers bang waren dat de slechte passes de volgende dag zouden worden geanalyseerd. Van Gaal was ruw, maar glashelder. Alleen door zijn waanzinnige presence oefende hij al bizar veel druk uit.”

De ex-bondscoach van Oranje hanteerde een totaal andere aanpak dan voorganger Jürgen Klinsmann, die probeerde ‘een oase van van welzijn voor de spelers te creëren’. “Van Gaal legde zijn filosofie uit. Hij wilde de spelers niet alleen leren hoe ze een bal moesten passen, maar ook hun persoonlijkheid ontwikkelen. Het ontbijt was stipt om negen uur en begon pas toen iedereen er was. Als iemand hem niet volgde, was dat oké, maar dan hoefden ze geen oproep meer te verwachten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *