Voetbal4u.com

‘Oud-topspeler stopte pas met drinken tot hij bijna flauwviel’

Voormalig topspeler Wayne Rooney heeft een boekje opengedaan over zijn drankprobleem tijdens zijn spelersloopbaan. Dit deed hij in een podcast van de BBC.

“Ik heb veel verschillende problemen gehad, zowel op het veld als daarbuiten. Op die momenten kon ik ontsnappen in drank. Toen ik begin 20 was, bracht ik soms een paar dagen thuis door en stopte ik pas met drinken tot ik bijna flauwviel”, zegt de nu 38-jarige Rooney.

Hij verborg de problemen voor zijn familie en vrienden. “Ik wilde niet in de buurt van mensen zijn, omdat ik me schaamde en ik het gevoel had dat ik mensen in de steek had gelaten. Dan koos ik weer voor alcohol om me daar doorheen te helpen. Er waren wel mensen met wie ik kon praten, maar ik heb het voor mezelf gehouden en geprobeerd er zelf mee om te gaan”, aldus Rooney.

“Als je de hulp en begeleiding van anderen niet accepteert, kun je echt heel diep zinken, dat is met mij gebeurd”, zegt de oud-voetballer. “Gelukkig ben ik nu niet meer bang om met mensen te praten als ik bepaalde problemen heb”, besluit Rooney, die inmiddels trainer is bij Birmingham City.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *