Voetbal4u.com

Kritiek op Ajax-jeugd: ‘De aanwas is slecht’

Voormalig voetballer en huidig analist Marco van Basten maakt zich zorgen om de jeugdopleiding van Ajax. Dit liet hij weten na de oefenwedstrijd van de Amsterdammers tegen het Duitse Hannover 96.

“Het is niet best dat een club als Ajax verliest van Hannover 96”, doelt Van Basten op de eerste oefenwedstrijd, die met 3-0 verloren ging tegen de Duitsers. “Ajax is toonaangevend in Nederland en Hannover speelt op het tweede niveau van Duitsland. Dat is niet sterk”, verklaart de voormalig topspits.

In zijn kritiek suggereert Van Basten dat er de afgelopen jaren slecht beleid is gevoerd bij Ajax. “Weinig jonge spelers zijn capabel om in te vallen of door te stromen naar het eerste team.” Jong Ajax staat op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, wat volgens Van Basten onaanvaardbaar is voor een club met een rijke geschiedenis in jeugdontwikkeling.

“De jeugd, de aanwas en de jonge spelers die zich melden zijn gewoon slecht. Er is een aantal jaar geleden door Danny Blind al gezegd dat ze wakker moesten worden. Daar hebben ze volgens mij niet naar geluisterd. Gelukkig komt hij terug (als commissaris, red.) en hopelijk kan hij er wat aan doen. Maar dat is in de afgelopen jaren toch echt verkeerd gegaan”, besluit Van Basten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *