Voetbal4u.com

‘Marc Overmars moet zijn taken per direct neerleggen’

Marc Overmars moet per direct stoppen met zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp. Hij is namelijk door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak voor een jaar geschorst vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag in zijn tijd bij Ajax. Dit weet het NRC te melden.

De FIFA kwam naar aanleiding van het besluit met een verklaring: “De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn.”

In juli van vorig jaar werd aangifte gedaan tegen Overmars. De technisch directeur werd beschuldigd van het versturen van seksueel getinte berichten en/of foto’s en video’s naar meerdere personeelsleden, waaronder oud-speelsters. Ook werd hem verweten dat hij zich te veel had ingemengd in het privéleven van sporters, verdergaand dan strikt noodzakelijk.

In november kreeg de voormalige technisch directeur van Ajax een schorsing opgelegd van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Het ISR concludeerde dat Overmars zich tijdens zijn periode als directeur voetbalzaken bij Ajax niet heeft gehouden aan de regel om ‘zich te onthouden van seksuele intimidatie via welke communicatiemiddelen dan ook’. Daarmee overtrad de voormalig prof ook het regelement Seksuele Intimidatie.

Omdat Overmars ten tijde van de uitspraak niet in Nederland, maar België werkzaam was, had het besluit geen directe gevolgen voor zijn directeursfunctie bij Royal Antwerp FC. De KNVB volgde het regelboekje en droeg de straf over aan de tuchtcommissie van de FIFA. Die commissie bepaalde dinsdag dat de schorsing vanaf nu ook internationaal wordt overgenomen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *