Voetbal4u.com

‘Henderson gaat Ajax niet naar een hoger plan brengen’

De analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vinden dat Ajax niet in zee moet gaan met Jordan Henderson. De Amsterdammers proberen hem momenteel in alle macht binnen te halen.

Van Hooijdonk vertelt aan tafel bij Studio Voetbal Henderson een absolute topspeler te vinden. “Ondanks dat hij nu even een half jaar op een lager niveau heeft gespeeld, blijft hij voor welke club in Nederland dan ook een absolute versterking. Financieel gezien vindt de voetbalanalist het voor Ajax echter een te groot risico. “Ik denk wel dat Ajax heel flink moet betalen. Als hij dan voor anderhalf jaar wordt vastgelegd, dan denk ik: dit is eigenlijk al een verloren seizoen, de Champions League-plekken kun je al opgeven. Ga van de zomer op zoek naar een nummer zes die je qua salaris voor veel minder kunt krijgen.”

Ook Van der Vaart raadt Ajax af om Henderson te halen. “Ik zou hem niet halen. Waarom niet? Hij is een voetballer die het heel goed doet in een heel goed team en dan voetbalt hij mee, maar ik denk niet dat hij Ajax erbovenop helpt. Daar heb je echt wel wat meer voor nodig. Henderson is een goede speler, een prima speler zelfs, maar ik denk niet dat hij Ajax in één keer kampioen gaat maken. Als je heel veel geld voor hem moet betalen, zou ik het niet doen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *