Voetbal4u.com

‘Clubicoon is slachtoffer van Sven Mislintat’

Zaakwaarnemer Rob Jansen is van mening dat Ajax niet goed is omgegaan met John Heitinga. Hij vindt namelijk dat hij deze zomer niet weg had moeten gaan bij de Amsterdammers.

Het was jammer, maar helaas. Heitinga werd aan het eind van het seizoen 2022/23 op straat gezet door Ajax. De club stelde Sven Mislintat aan en zou op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Een grove fout, meent Rob Jansen. “John, nu tweede man bij West Ham United, die het heel doen goed als club, had trainer van Ajax moeten blijven. Maar door de puinhoop, aangericht door onze Duitse vriend Sven Mislintat, zit Ajax nog steeds voor twee/drie jaar in de ellende. Hij was een slachtoffer daarvan”, vindt de oud-zaakwaarnemer.

“Wanneer men terugkijkt, had hij natuurlijk gewoon moeten blijven”, gaat Jansen zijn relaas verder. “En had deze Duitse meneer nooit mogen komen. Daar is iedereen in Nederland het nu wel over eens. Ik heb het voorspeld, zeg ik dan maar.”

Heitinga is ondertussen allang niet meer bezig bij Ajax. De oud-verdediger is assistent bij West Ham United en dat gaat hem prima af. De ploeg uit West-Londen eindigde vorig seizoen als veertiende, maar won wel de Europa Conference League. Door de Europese bekerwinst, speelde West Ham dit seizoen sowieso Europa League; daarin overwinterde de ploeg met Heitinga aan boord.

Ook in de Premier League gaat het West Ham prima af. Edson Álvarez en Mohamed Kudus spelen vaak en vooral die laatste is door menig West Ham-fan al in de harten gesloten. In de laatste vijf competitiewedstrijden won West Ham drie keer en speelde het een keer gelijk. Op 10 december verloor de ploeg voor het laatst, het werd toen 5-0 op bezoek bij Fulham.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *