Voetbal4u.com

Nodige vraagtekens voor Ajax in middagduel tegen RKC

Ajax speelt vanmiddag een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. En trainer John van ‘t Schip staat voor dit duel voor een aantal vraagtekens. Zo is het nog maar de vraag of hij kan beschikken over mandekker Josip Sutalo.

Hij viel in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit met een kuitblessure en is voor het komende duel een twijfelgeval. “Er is een kans dat hij speelt, maar dat moeten we afwachten tijdens de laatste training. Hij heeft de hele week niet veel kunnen doen,” zei Van ‘t Schip op de persconferentie voorafgaand aan het duel. Hierdoor is het aannemelijk dat Jakov Medic het centrale duo vormt met Jorrel Hato. Devyne Rensch en Borna Sosa lijken tegen RKC de backs te worden.

Nieuwste aanwinst Joran Henderson is er tegen RKC nog niet bij. De Engelsman wacht op zijn werkvergunning, waardoor zijn debuut nog op zich laat wachten. Verder lijken Branco van der Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk nog onvoldoende hersteld om tegen RKC bij de selectie te zitten. Vos heeft wel sinds kort de training hervat, maar het duel van komende zondag lijkt te vroeg te komen voor de middenvelder. Door deze personele problemen lijkt Van ‘t Schip vast te houden aan Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson op het middenveld. In de voorhoede lijken er geen wisselingen te zijn. Om 16.45 uur zal er worden afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.

Vermoedelijke opstelling: Ramaj; Rensch, Medic, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *