Voetbal4u.com

‘Dat zou een slechte zet zijn van Brian Brobbey’

Analist Wim Kieft adviseert Brian Brobbey om deze zomer nog niet te vertrekken bij Ajax. In zijn ogen is het risico namelijk te groot dat een buitenlands avontuur opnieuw zal mislukken.

Volgens Kieft was RB Leipzig al ‘een te grote stap’ voor Brobbey. “Zijn redding is geweest dat Ajax hem heeft teruggehaald voor veel geld”, schrijft de oud-international namens De Telegraaf. “Hier in zijn eigen vertrouwde omgeving ontwikkelt hij zich veel beter, maar je bent niet direct klaar voor een stap naar een Europese topclub na één goed seizoen Eredivisie.”

Geruchten zijn er al volop. “Maar hier in de Eredivisie speelt hij tegen FC Volendam, Excelsior, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en RKC; in Engeland of in Spanje sta je zoals Gakpo en Depay tegen topverdedigers”, aldus Kieft. “Vandaar zou het niet slim zijn van Brobbey als hij na dit seizoen bij Ajax vertrekt. Misschien wil zijn zaakwaarnemer snel een slaatje slaan uit zijn huidige vorm, maar voor Brobbey zelf zou nog een seizoen Eredivisie sportief het beste zijn.”

Kieft vervolgt: “Bij Ajax kan hij nog sterker worden, meer scoren, meer vertrouwen krijgen, nog beter gaan spelen en dan komt hij bij een grote buitenlandse club binnen als een gevestigde naam. Laat het geld even niet leidend zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *