Voetbal4u.com

Sosa spreekt zicht uit: ‘Heeft veel meer heeft bereikt dan Steijn’

Onder nieuwe trainer John van ‘t Schip heeft Ajax de stijgende lijn te pakken. En dit ziet ook zomeraankoop Borna Sosa. Uit de laatste tien wedstrijden wisten de Amsterdammers acht keer te winnen en twee gelijk te spelen.

“Ik had gedacht dat we vanaf het begin om de eerste drie plaatsen zouden voetballen. Na een maand stonden we laatste in de Eredivisie. Dat was een schok”, laat Sosa optekenen door De Volkskrant. “Je komt naar zo’n grote club en dan wil je elke wedstrijd winnen. Als dat niet lukt, is alles negatief. Niet alleen in de club, ook daarbuiten, want ik denk dat 80 procent van Nederland wil dat Ajax verliest.”

Afgelopen zomer kwamen er twaalf nieuwe spelers naar Ajax. Het ontbeerde lange tijd aan een goede balans, constateert Sosa. “We hadden te veel nieuwe spelers en we waren geen team. Met trainer John van ‘t Schip zijn we een groep geworden.” Het betekent niet dat hij negatief is over de ontslagen Maurice Steijn. “John heeft hier gespeeld, in de goede tijd van Ajax. Hij weet precies wat Ajax voor club is, wat we moeten doen om succesvol te zijn, en dat op een offensieve manier, want dat is belangrijk voor het publiek. Het is een feit dat hij veel meer heeft bereikt dan Maurice.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *