Voetbal4u.com

‘Oranje-speler is een essentiële en onaantastbare speler voor grootmacht’

Frenkie de Jong kan in de Spaanse media rekenen op mooie woorden na de zege van Barcelona op Deportivo Alaves. Ze benadrukken dat zijn naam als één van de eerste spelers op het wedstrijdformulier word gezet.

Ze wonnen zaterdag met 1-3 door doelpunten van Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan en Vitor Roque. Diario SPORT vat het optreden van De Jong samen als ‘kleurrijk’ en geeft hem een 7. ‘De Nederlander bracht de bal naar voren en deed dat op goede wijze. De connectie met Gündogan en Pedri was goed en bij vlagen vertoonde Barça een optimaal ritme in de balcirculatie.’

De sportkrant stipt één puntje van kritiek aan: de rol van De Jong bij de tegentreffer. ‘Bij het Alavés-doelpunt trad hij op als geïmproviseerde vleugelspeler, maar hij werd overtroffen door Álex Sola.’ Ook Mundo Deportivo spreekt van een ‘lakse dekking op Sola die het doelpunt van Samu opleverde’. Toch is er vooral aandacht voor de goede dingen. ‘In tegenstelling tot sommige andere dagen liet hij zich zien in aanvallend opzicht: een goede voorzet waaruit Araujo kon koppen, de bal tussen de linies op Gündogan waaruit de 0-1 viel en hij was een schakel in de keten in aanloop naar de 1-3.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *