Voetbal4u.com

Afellay fileert PSV’er: ‘Kun je niet aankomen in de Champions League’

Voormalig voetballer en huidig analist Ibrahim Afellay is kritisch op PSV-mandekker Andre Ramalho. In zijn optiek speelde de Braziliaan afgelopen zaterdag in de topper tegen Ajax wederom ondermaats. Dit liet hij weten in het programma ‘Studio Voetbal’.

“De positie van Ramalho is de plek waar PSV zich moet versterken”, zegt Afellay. “Je kunt in de Champions League niet met Ramalho komen aanzetten. Dat is gewoon een bron van onrust.” De analist toont beelden van enkele spelsituaties tijdens Ajax – PSV om zijn punt kracht bij te zetten. Op meerdere momenten in de wedstrijd lijkt Ramalho het overzicht kwijt. “Hij weet totaal niet wat zich in zijn omgeving afspeelt. Hij is ook altijd verrast.” Het was opvallend hoe makkelijk Steven Bergwijn en Brian Brobbey soms ontsnapten aan Ramalho. “Hij loopt altijd achter de feiten aan.”

In de slotfase van de wedstrijd ging Ramalho in het strafschopgebied geen kopduel aan met Jorrel Hato, waardoor Hato de bal kon doorkoppen richting Kenneth Taylor, die een grote kans kreeg om de 2-1 te maken. “Hij gaat het duel niet eens aan! Hier komt gewoon een serieuze kans uit. Dit kost je punten. Op Europees niveau word je nog meer getest en krijg je betere spitsen tegenover je. Dan kun je niet met Ramalho centraal achterin gaan spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *