Voetbal4u.com

‘PSV-speler was vaak een gangmaker aan tafel’

Hans de Koning stond in het seizoen 2018/2019 aan het roer bij FC Volendam. En in die hoedanigheid kreeg hij te maken met Joey Veerman. Het viel hem al snel op dat de middenvelder niet op zijn mondje is gevallen.

“Het was vaak een gangmaker aan tafel en een jongen die voor zichzelf kon opkomen, maar politiek correct was Joey zeker niet”, vertelt De Koning in het Eindhovens Dagblad. “Als hij ergens echt geen zin in had, liet hij dat blijken. Hij is nu een stuk volwassener geworden, zonder in te boeken aan authenticiteit. Joey legt de lat heel hoog voor zichzelf, maar ook voor anderen.”

“Het was een jongen die niet altijd begreep dat medespelers een opening niet zagen of iets niet konden uitvoeren”, gaat de voormalig doelman verder. “Dat onbegrip kwam weleens aan de oppervlakte en dan ging hij soms in discussie. Als een collega iets niet kan uitvoeren wat in jouw ogen simpel is? Dat is soms lastig te aanvaarden. Ik kon daar goed met hem over praten.”

“Het was een jongen die open stond voor kritiek en het verbeteren van zijn vaardigheden. Je moest hem ondertussen niet in een te strak keurslijf persen, toen al niet. Ik vond dat prima. Als hij een dag na de wedstrijd zin had om een andere wedstrijd te bekijken en negentig minuten op de tribune te staan, dan was dat geen probleem. Soms moet je spelers ook even laten uitbreken en je niet te veel bemoeien, om ze later weer gretig terug te krijgen”, aldus De Koning.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *