Voetbal4u.com

‘Ajax is de komende tien jaar nog aan het puinruimen’

Analist Johan Derksen vindt het huidige Ajax maar helemaal niets. Volgens hem is zowel de selectie als de technische staf zwaar onder de maat bij de Amsterdammers.

Afgelopen zondag verloren ze met 2-0 op bezoek bij de directe concurrent AZ. Volgens Derksen werkt daar nogal een ‘heisa’ van gemaakt, maar slaat dat nergens op. “Dit Ajax kan van iedere normale tegenstander in de Eredivisie verliezen, daar moet je niet gek van opkijken”, stelt de oud-journalist in Vandaag Inside.

“Ajax heeft een heel matig elftal”, concludeert Derksen maandagavond. Hij noemt Van ‘t Schip ‘een schat van een trainer’, maar voegt hij meteen toe: “Die nergens waar hij gewerkt heeft ook maar één speler beter heeft gemaakt. Het is een trainer die afhankelijk is van de kwaliteit van zijn spelers.”

Willem van Hanegem denkt dat Valkanis een grote vinger in de pap heeft. “Het is natuurlijk belachelijk dat Ajax het toestaat dat er zo’n Griek plotseling rondloopt daar”, haakt Derksen in. “Wat weet een Griek van het Nederlandse voetbal, van de Nederlandse voetbalcultuur, van de Ajax-cultuur en hoe je spelers opleidt?”

Derksen voorziet de komende jaren geen kentering bij Ajax. “Ze zijn nog tien jaar aan het reorganiseren voordat het oude Ajax weer terug is. En dat kost ook nog eens een godsvermogen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *