Voetbal4u.com

‘Ajax-spelers zijn Van ‘t Schip nu alweer zat’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

De spelers van Ajax zijn niet bijster positief over interim-trainer John van ‘t Schip. Zo zou er de nodige onvrede zijn over het aantal groepstrainingen dat er door hem word gegeven. Hier maakt het medium ‘Hamstelaar’ melding via X.

Hij staat sinds november aan het roer bij de Amsterdammers. Binnen een mum van tijd herstelde hij het vertrouwen binnen de spelersgroep en zette Ajax een aantal goede resultaten neer, waardoor hij met de club in de Eredivisie omhoog klom en de tussenronde van de Conference League bereikte.

Achter de schermen hebben meerdere selectieleden echter een minder goed gevoel bij de samenwerking met Van ‘t Schip. Hoewel hij tegen AZ ervoor koos om een ander systeem te spelen (5-3-2), trainde het team amper op de wijzigingen. Het resulteerde erin dat Ajax in Alkmaar onwennig speelde en uiteindelijk met een nederlaag van het veld af stapte.

De geruchten nemen dan ook toe dat de spelers vinden dat ze te weinig gezamenlijk op het veld te vinden zijn en dat automatismen er daardoor nauwelijks inslijpen. “Het klopt als een bus. Spelers klagen dat er weinig groepstrainingen zijn. Morgen zullen er gelukkig een groot aantal op eigen gelegenheid op de club komen”, valt op X te lezen.

Daarnaast zouden de spelers veel vrijaf krijgen. “Het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers gewoon 2 dagen niet op de club hoefden te komen.” Van ‘t Schip staat tot het einde van het seizoen op interim-basis voor de groep, waarna het bestuur van Ajax moet beslissen of het met hem door wil. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal hij vanaf volgend voetbaljaar een technische rol vervullen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *