Voetbal4u.com

‘Doemscenario lonkt voor vastzittende Quincy Promes’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

In Rusland is er met verbazing gereageerd op de aanhouding van Quincy Promes in Dubai. Hij werd daar tegengehouden toen hij met zijn ploeggenoten op het vliegtuig wilde stappen naar Sint-Petersburg.

Tegenover staatspersbureau RIA Novosti zegt Vasili Bogdanov, erevoorzitter van de Russische voetbalbond, dat Spartak te ‘lichtzinnig’ is geweest om Promes mee te nemen naar Dubai, waar de club een trainingskamp belegde. De oud-Ajacied is in Nederland veroordeeld, dat ook een internationaal opsporingsbevel tegen hem heeft afgevaardigd. Bogdanov stelt dat het dan ook geen handige zet is geweest van Spartak om Promes mee te nemen, die volgens de oud-voetbalbestuurder ook bij eerdere buitenlandse trips niet werd meegenomen. “Dit zijn geen grappen, maar serieuze zaken.”

Parlementslid Svetlana Zjoerova stelt dat het een risicovol besluit was van Spartak en vreest dat het einde carrière is voor Promes. Tegenover sportsite Metaratings.ru laat Zjoerova weten dat Promes niet op steun hoeft te rekenen. “Wij kunnen niets voor hem doen, hij is geen Russisch staatsburger. Er komen wel weer andere goede voetballers.”

Het is nog onduidelijk of Promes vastzit meldt De Telegraaf. Voorlopig houdt zijn club Spartak Moskou zich nog van iedere commentaar in de Russische media. Boven het hoofd van Promes hangt een gevangenisstraf van zes jaar wegens betrokkenheid bij de smokkel van 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. De advocaat van de voetballer kondigde al aan dat Promes in hoger beroep gaat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *