Voetbal4u.com

Ajax-baas: ‘Wisten in november al dat we geen kampioen werden’

Door het gelijke spel van Ajax gisteren tegen Fortuna Sittard kunnen de Amsterdammers definitief geen kampioen meer worden van Nederland. Voor interim-trainer John van ‘t Schip was dit allang geen thema meer.

Op de persconferentie krijgt Van ‘t Schip de vraag hoe pijnlijk het is dat Ajax nu al geen kampioen meer kan worden. “Uiteraard doet dat pijn, Ajax wil altijd voor het kampioenschap spelen. Maar we wisten volgens mij in november al dat we geen kampioen meer zouden worden.”

Het gelijkspel zorgt er tevens voor dat AZ en FC Twente weer weglopen van Ajax. De Ajax-trainer predikt realisme, maar geeft tevens de moed niet op. “Twente wordt een heel lastig verhaal en naar AZ toe mogen we ook geen punten verspelen. Wij kijken uiteraard naar boven. Ik denk als je naar boven blijft kijken en je wedstrijden wil blijven winnen streef je ernaar de play offs te ontlopen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *