Voetbal4u.com

‘De jeugd van Ajax is ook oerslecht te noemen’

Marco van Basten is erg kritisch op Ajax. Hij wijt de sportieve teloorgang van de club deels aan de matige jeugdopleiding. In het verleden werd deze altijd erg geroemd.

“Ajax is normaal gesproken een dominante speler in het Nederlandse voetbal, een dominante opleider”, opende de oud-bondscoach van Oranje maandagavond in Rondo. “De jeugd is ook gewoon oerslecht. Ze zijn op De Toekomst ook op een manier bezig… Er komt niemand door.”

Van Basten komt al jaren niet meer op De Toekomst, maar heeft nog wel connecties. “Heel veel trainers, voetballers, zijn allemaal weggestuurd. Je hoort dat er met laptops wordt gewerkt, maar dat er niet normaal wordt getraind. Dat is heel raar. Ajax was altijd een bastion van goede jeugd. Talentvolle jongens. Dit hoort niet bij Ajax. Heel gek.”

Rafael van der Vaart ziet dat probleem ook. “Het is er gewoon niet. Mijn zoon (Damian) speelt er en de talenten, het absolute toptalent, dat is er niet. Vroeger hoorde je het als jongens eraan kwamen. Nouri, Ünüvar… Maar je hoort nu niks”, stelt hij vast. Van Basten: “Je hoort weleens: we zijn een club geworden van aankopen. Maar als jij als jonge speler niet in dit team een kans maakt, dan is er geen talent.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *